Välkommen till Värksamheten!

Du som har långvarig värk och smärta eller stress är välkommen att dela vår gemenskap, söka ny kunskap och samtala om dina svårigheter men framför allt om möjligheter.
 

I mötet med andra i samma situation kan Du få förståelse och
stöd
 för att nå bättre livskvalitet. Vår Värksamhet ska vara en 
positiv kraftkälla.
Du kan börja när som helst under terminen, gå så ofta Du vill och orkar, och komma så länge Du behöver det. I vår Värksamhet arbetar du med din värk, dig själv och din livssituation.

Målet med vår Värksamhet är inte att ha trevligt, men vi har trevligt.
Målet är att växa som människa och öka sin livskvalitet,
säga ”Jag har lika ont idag, men nu mår jag bra”

Vi, som har värk och smärta, arbetar med olika verktyg i vår Värksamhet för att lära oss att hantera vår verklighet med värk.

Våra träffar har vi oftast på onsdagar klockan 11:30, på Nakterhuset i Sölvesborg, men ibland andra lokaler. Så se på Facebook eller på Reumatikerföreningens webbplats (som vi samarbetar med vart vi är de olika gångerna och när vi träffas).

De öppna träffarna kostar 25 kronor inklusive fika och förbrukningsartiklar.

I vår Värksamhet ägnar vi inte tid åt att försöka förändra andra människor. Vi förändrar istället vårt sätt att förhålla oss till andra människor, så vi får kraft över till att ändra sådant som går att förändra. I vår Värksamhet talar vi mer om livet med smärta, än själva smärtan.

Vår Värksamhet vuxit fram i nära samarbete med människor som har långvarig värk och smärta.  Vi har bedrivit vår Värksamhet, som är ideell, i över 22 år.

Vi arbetar bland annat med Gunilla Brattbergs bok ”Väckarklockor”. 
Gunilla Brattbergs Smärtskola på internet och många andra av Brattbergs utbildningar hittar Du på: www.varkstaden.se Gratis Smärtskola, Värkstad, Sömnskola och Sorgskola för självstudier.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *